Újabb recept, ami miatt újabb áldozatot kellett hoznom: sok-sok gombócot kóstolgattam végig, amíg kísérleteztem, csakis a kedvetekért! 🙂
Lássuk a végeredményt!

szilvasgomboc-2
Hozzávalók 10 db gombóchoz
10 db szilva, a mag helyére fahéjjal kevert kókuszvirág cukor kerül
30 dkg krumpli puhára főzve, melegen összetörve, majd kihűtve
10 dkg rizsliszt, csipet só
2 ek. olaj
1 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, és a továbbiakban úgy készítjük, mint a hagyományos gombócot.
Kifőzés után kókuszvirág cukorral kevert mákban, vagy darált dióban forgatjuk meg.
Kipróbáltam kukorica liszttel is, kicsit tömörebb, és édeskés lett a tészta. Finom így is, de rizsliszttel jobban hasonlít a búzalisztes gombóc ízére, állagára.