Forgácsfánk :) “Itt a farsang áll a bál…”

  Ha farsang, akkor fánk, ha mandulaforgács, akkor naná, hogy forgácsfánk, más néven csöröge. Háát, még nem csörög igazán… Ha nem közeledne a farsang vége, akkor gyakorolnám még ezt a csörgetést, de a fánk már ehető, és finom. Ezért inkább gyorsan közre adom a receptet. A szépséget meg úgyis nektek kell kiügyeskednetek, türelem… 🙂 Nekem […]

Mangó puding

              A csodás óriási mangó, amit sikerült beszereznem, nagyon finomnak bizonyult! Édes, fűszeres, lédús. Gyorsan készítettem belőle egy egyszerű pudingot (mielőtt megettem volna) Hozzávalók:  1 db mangó (gyümölcshús tisztán, 30 dkg) 2 dl növényi tej 6 dkg méz 2 dkg útifűmaghéj 1 ek. kakaó (elhagyható)   Elkészítés: A növényi […]

Narancsos sütőtökös kekszgolyók – sütés nélkül!

Most olcsó a narancs, és még kapható finom édes sütőtök. Maradék kekszet, vagy elrontott süteményt is felhasználhatunk ehhez a nagyon finom, tavaszváró kekszgolyóhoz. Én mostanáig teszteltem a karácsonyi mézesek szavatosságát (az ízük finom maradt, de már élvezhetetlenre száradtak) ideje az újrahasznosításnak 🙂 Folyamatosan készítem a vegán kekszeket, de még mindig csak a kísérleti fázisnál tartok. […]

Házias, könnyű és mégis mentes!

Finom, és egyszerűen elkészíthető sütemény, és ahhoz képest, hogy mentes, egészen olcsó 🙂 A tésztája sütőtökös, ettől könnyű, szaftos, szép sárga és rostban vitaminokban is gazdag. A krém alapja kukoricadara, nevezhetjük puliszkának is 🙂 Ebbe banánt és kakaóport kevertem, amitől rögtön csokikrémmé nemesedett!     Hozzávalók egy jó nagy adaghoz : A tésztához: 40 dkg […]

Kármentő sütemény :)

Így ünnepek után állítólag sok helyen marad száraz bejgli, aprósütemény… (mondjuk én ezt sosem értettem 🙂 de hallottam erről a jelenségről. Ezt a süteményt egy elrontott kuglóf ihlette. Na, rontott süteménnyel találkoztam már bőven! A lényeg, hogy akár megmarad, akár elrontjuk a süteményt, könnyen átalakíthatjuk egy remek új csemegévé. Ami annyira ízletes, és jó állagú, […]

Karácsonyi sütemények, listázás :)

Az ünnep még itt van, de a karácsonyi hajtás véget ért. Így most van egy kis időm lejegyezni a múlt hét eseményeit/süteményeit. Szerencsére lefotóztam a kis kedvenceimet, mielőtt útnak indultak az ünnepi asztalokra. Aprósüteményekkel indítottunk Szerettétek a két új bejglit, pozitív visszajelzések érkeztek a szilvalekváros és a csokoládé-mogyorókrémes változatról is. Biztos, hogy ezen felbuzdulva jövőre […]

Kanalas orvosság tél ellen!

  Üvegbe zártam nektek a bonbonok krémes töltelékét. Jól jön egy kanálnyi boldogság büntetlenül 🙂 ebben a hidegben. Aki mohó, az egyszerűen bekanalazhatja  az üvegből! Ha türelmesebbek vagytok, akkor keverhettek belőle forró csokoládét, pl. növényi tejjel. Háromféle változatban készítettem, hogy mindenki találjon kedvére valót. Sós karamellás, Chilis csokoládés és Mogyorókrémes csokoládés. Ajándékcsomagokkal is készülök karácsonyra, […]

Receptverseny 2. recept Körtés dióhabos linzertorta karamell öntettel

A Nature Cookta receptversenyre benevezett második receptem. Időközben a “modell” itthoni kóstolásra került, és a helyi zsűri nagyon finomnak ítélte 🙂 Körtés dióhabos linzertorta karamell öntettel Elkészítési idő kb. 1 óra Hozzávalók 8 szelethez: Linzertészta: 70g rizsliszt, 20g tápióka keményítő, 15g bambuszrost liszt, 4g szódabikarbóna, csipet só 40g kókuszolaj, 40g méz, 1 tojás sárgája, fél […]

Közeledik az Advent nagyon

Októberben nagyon zavar az áruházakban feltűnő mikulás hadsereg, és szaloncukor áradat. Hétvégén azonban elkezdődik az adventi időszak, tehát éppen ideje, hogy nekiálljak a karácsonyi újdonságok elkészítésének. Szépen sorban megmutatom majd nektek, legyen időtök választani 🙂 Illatos, ehető karácsonyfadísszel kezdem. Fahéjas-szegfűszeges-mézes-narancshéjas csokoládét kevertem és öntöttem formába. Ajándékcsomagba, vagy kicsi celofánba helyezem majd. A zacskó szalagjával fel […]