Sokunk egyik kedvenc gyerekkori süteménye a kókuszkocka, gondoltam hát, kikísérletezem mentes alapanyagokkal. Kevertem, sütöttem, mártottam, jól megettem… aztán újra sütöttem, mértem, lejegyeztem, és evés előtt gyorsan fotóztam 🙂

Sütőtökös puha tésztája nem szárad ki, és jó sok csokimázat tud felszívni! Még a legelszántabb „mentesellenes” kóstolók szerint is olyan, mint az igazi 😊 A sok sütőtök miatt nagyon kevés édesítést kíván, így ez a sütemény „szinte saláta” 😀

kókusz kocka 2

A tészta receptjét megtaláljátok itt… ahol tortaként szerepel, csokikrémmel megtöltve.

Csokoládémáz hozzávalói egy nagy tepsi süteményhez:

10 dkg kókuszcukor

15 dkg kókuszolaj

15 dkg kókusztej

2 dkg holland kakaópor

Forgatáshoz: kb. 15 dkg kókuszreszelék, vagy aprított mandula (ez esetben mandulakocka lesz 🙂

Elkészítése nagyon egyszerű, a felmelegített kókuszolajat csak összekeverjük a többi alapanyaggal, kicsit várunk, amíg kihűl, és már mártogathatjuk is bele a piskóta szeleteket. Utána kókuszreszelékbe forgatjuk, és megesszük 🙂 vagy elvihetjük a barátainknak is!

kókuszkocka