Folytassuk a téli szív_456_456_elo11612-mosott-spenot-644624534nterápiát zölddel😊

 

A spenót nagy mennyiségű éltető zöld klorofilt tartalmaz, levélbe csomagolt napfényt. A klorofil az élet egyik alapvető vegyülete, szerkezete hasonló a vérünkben található hemoglobinhoz, szerves vas „raktár” A spenót gazdag A vitaminban, kálium és folsav tartalma is jelentős. Antioxidáns, immunerősítő, vérképző, vérnyomás szabályozó hatású. Jó hatással van az emésztésre is. Magas oxálsav tartalma miatt ma már nem ajánlják nagy mennyiségben a gyerekek számára. Megvan a hivatalos mentség 😀 ne is erőltessük…

Alacsony kalóriatartalma magas rosttartalommal párosul, könnyen emészthető és nagy tápértékű, hasznos és egészséges beépíteni az étrendünkbe. Salátaként érdemes a zsenge spenótot nyersen is fogyasztani, magas C vitamintartalma miatt kiváló koratavaszi vitaminforrás.

Ez a spenótpesztó, amit most hoztam nektek, szerencsére köszönőviszonyban sincs a sokunk által utált spenótfőzelékkel. Mint a neve is mutatja, inkább tömény, krémes, többféleképpen felhasználható szósz alap. Lehet ízletes tésztafeltét, mártogatós zöldség chipsekhez. Pirítós kenyérfélékkel is szeretik egymást és sós palacsintába tölteléknek is kiváló! Mentes palacsinta receptemet itt találjátok hozzá!

pesztós tészta

 

Jófajta hazai spenótot házasítottam jófajta spanyol termelői olívaolajjal 😊 hagymával, sóval és a spenóthoz elengedhetetlen fokhagymával fűszereztem. Sütőtökkel krémesítettem, végül maréknyi aprított dióval bolondítottam meg.

spenótpesztő 1

 

Ha tetszik az ötlet, készítsétek el! Ha hiányzik valamelyik alapanyag, mint pl. az idő vagy a kedv 😊 akkor elkészítem nektek!  160 g-os  üvegekbe adagolom, rendeljetek, keressetek bátran! Megtalálhatjátok a Fehérvár Éléstár heti rendelési táblázatában is.