Finom, és egyszerűen elkészíthető sütemény, és ahhoz képest, hogy mentes, egészen olcsó 🙂
A tésztája sütőtökös, ettől könnyű, szaftos, szép sárga és rostban vitaminokban is gazdag. A krém alapja kukoricadara, nevezhetjük puliszkának is 🙂 Ebbe banánt és kakaóport kevertem, amitől rögtön csokikrémmé nemesedett!
Hozzávalók egy jó nagy adaghoz :
A tésztához: 40 dkg sült sütőtök, 15 dkg méz (vagy kókuszvirág cukor, így sötétebb lesz a tészta, cserében alacsonyabb lesz a glikémiás index), 15 dkg langyos kókuszolaj, 5 tojás, 35 dkg rizsliszt, csipet só, 1 kk. őrölt fahéj, 1 kk. szódabikarbóna (7 g)
A krémhez: 10 dkg kukoricadara, 1 nagy banán, 10 dkg méz (vagy kókuszvirág cukor), 3 dkg kakaópor, 5 dkg kókuszolaj, 4 dl víz, csipet só
Tetejére: kevés kókuszreszelék vagy darált dió
Elkészítés: A sütőt felmelegítjük 180 C-ra, egy nagy tepsit kiolajozunk, rizsliszttel megszórjuk. A sütőtököt, mézet, kókuszolajat és a tojásokat botmixerrel krémesre keverjük. A rizsliszthez adjuk a sót, sütőport, fahéjat, és hozzákeverjük a sütőtökös krémhez.
Belesimítjuk a tepsibe, és kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Felforraljuk a vizet egy csipet sóval, belekeverjük a kukoricadarát, és kevergetve megfőzzük. Még melegen belekeverjük a kókuszolajat és a kakaóport. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a mézet és a banánt, botmixerrel simára keverjük. Hűtőbe tesszük, amíg kenhetővé dermed.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megkenjük a krém 3/4 részével. A maradék krémet a tetejére kenjük. Megszórhatjuk darált dióval, vagy kókuszreszelékkel.
Frissítés! Újabb ötlet: a tésztát felhasználhatjátok kókuszkocka készítéséhez is, a receptet itt találjátok!
Jó étvágyat hozzá! 🙂
No comments yet.