Palacsintát sütöttem csakis a kedvetekért 🙂Nekem ízlett, így aztán megosztom veletek a receptet. Az ihlet adó eredeti itt található:

http://chezsandra.cafeblog.hu/2013/11/06/gluten-es-tejmentes-palacsinta-i/
Kicsit átalakítottam, saját ízlésre formáltam, szerintem próbáljátok ki mindkét változatot!

palacs
Hozzávalók 6 db-hoz
7 dkg rizsliszt, 1 kk. útifűmaghéj, csipet só, reszelt citromhéj (elhagyható)
1 tojás
1,7 dl növényi tej, 0,8 dl ásványvíz
kisütéshez kókuszolaj
A hozzávalókat egy tálban botmixerrel összekeverem, és minimum egy órát pihentetem. Kisütés előtt a tésztát botmixerrel újra simára keverem, mert az útifűmag kicsit becsomósodhat.


Minden palacsinta előtt érdemes kikenni kókuszolajjal a serpenyőt. Ugyanolyan kényelmesen lehet sütni, mint a „nem mentes” palacsintát. Ha kókuszolajjal sütitek, nem lesz olajszag a konyhában! Akár el is lehet titkolni a többiek elől 🙂

 

palacsinta-szilvalekvarral-1

Szilvalekváros

 

Az előző posztokban szereplő pudingokat öntetként fel tudjátok használni.

 

palacsinta-csokiontet

Csokipuding öntettel

 

Jó étvágyat! 🙂