Beneveztem két tortával a Nature Cookta által kiírt receptversenyre. A versenyben szakmai zsűrizés és közönségszavazás is lesz.

míg várom az eredményt, addig leírom nektek is a receptet, hátha nem látogattok el a NatureCookta honlapjára 🙂

Bár ott tudtok szavazni rám, illetve a tortáimra 🙂

 

Avokádókrémes csokoládé torta

Hozzávalók 8 szelethez

Tészta:

60g sütőtök, 30g kókuszolaj, 30g kókuszvirág cukor, 30g méz, 2 tojás

30g lenmagliszt, 30g tápióka keményítő, 20g kakaópor, 1 kk (4g) szódabikarbóna, csipet só

Krém:

2 db avokádó (120g tisztítva, magozva), 1 lime héja és leve, 20g kókuszolaj, 80g méz, 2 g pektin, 200 ml növényi tej

avokadokremes-torta

Elkészítés:

Botmixerrel összeturmixolom  a nyers, lereszelt sütőtököt, mézet, és kókuszolajat. A tojássárgájákat és a kókuszvirág cukrot habverővel krémesre keverem. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habbá verem. Összekeverem a száraz hozzávalókat, belekanalazom a sütőtökös keverékbe, hozzáadom a tojássárgájás krémet, majd óvatosan beleforgatom a tojásfehérje habot is.Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, majd beleöntöm a masszát. 180 C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütöm. (tűpróbával ellenőrzöm)

Közben elkészítem a krémet:

Egy tálba belereszelem a lime héját, belecsavarom a levét, hozzáadom az avokádót és a mézet. A növényi tejbe belekeverem a pektint, felforralom, 2-3 percig főzöm. Miután langyosra hűlt, hozzákeverem a kókuszolajat, majd az avokádós keverékhez öntöm és botmixerrel simára turmixolom. Ezután a tortalapot megkenem a lágy krémmel, hűtőszekrényben hagyom megszilárdulni.

avokadokremes-torta-szelet

A mennyiségek 16 cm-es tortaformára vonatkoznak, 22 cm-es formához duplázzuk a mennyiséget.