Zsúrtorta készült egy fiatal lány születésnapjára. Alapkövetelmény, hogy egészséges legyen és finom. További kérések: legyen egyszerre gyümölcsös és csokoládés, valamint nem túl édes.

Hideg november lévén, nyáridéző tortát terveztem. Jöhet egy nagy adag eper a fagyasztóból! Csokoládés brownie jellegű alapot kevertem sütőtökkel, ettől puha, rostban gazdag és kicsit rejtélyes ízű lesz a torta.

epres-csokis-rozsaszirommal-2-jpg

A krém belga csokoládéval és epervelővel készült, kevés mézzel édesítve. Nem tömény, nem nehéz, mégis intenzív ízű.

Legtöbbször valamelyik alkotó elemével díszítem a tortát, fagyasztott eper esetében, ez sajnos nem lehetséges. A nyári zamatát szerencsére megőrzi, de a kiolvadt eper külalakja enyhén szólva is csúnya. Nem lenne túl látványos 🙂 , helyette pici, szárított rózsaszirmokkal szórtam meg a tortát.